Chromebookit käyttöön Uuraisten kouluissa

Chromebookit käyttöön Uuraisten kouluissa

Chromebook on kosketusnäytöllinen kannettava tietokone, jossa on Googlen Chrome OS -käyttöjärjestelmä. Näitä on hankittu Uuraisten kunnan kouluihin reilut sata kappaletta, joista koulukeskukselle 40 kappaletta. Käyttöjärjestelmä on tuttu kaikille, jotka ovat käyttäneet Chrome-selainta tietokoneella.

Chromebookilla toimivat luontevimmin Googlen omat sovellukset. Tiedostot tallennetaan Driveen ja niiden työstämiseen on erilaisia sovelluksia, kuten Docs, Sheets, Slides, Drawings jne. Google for Education tarjoaa kokonaisvaltaisen toimistosovellusten paketin koulukäyttöön.

Miten Chromebookiin kirjaudutaan?

Chromebookiin kirjaudutaan sisään Googlen G Suite (Education) -tunnuksella, joka toimii samalla sähköpostitunnuksena. Koulun Chromebook -tietokoneelle ei voi kirjautua sisään muulla kuin koulun tarjoamalla tunnuksella. Koulun tarjoamalla G Suite Edu -tunnuksella voi kuitenkin kirjautua omaan G Suite -ympäristöön muillakin kuin koulun laitteilla. 

Kirjautumisten kanssa pitääkin olla varovainen ja salasana pitää säilyttää vain omana tietona. Jos käyttää omaa tiliään muulla kuin omalla Chromebookilla, pitää muistaa aina kirjautua ulos tililtä käytön jälkeen.

Uuraisten kunta on tehnyt sopimuksen Googlen kanssa tilien käytöstä. Google toimii G Suite Edu käyttäjien kanssa eri tavalla kuin tavallisten kuluttaja- Gmail asiakkaiden kanssa. G Suite Edu -käyttäjien tietoja ei käytetä mainonnan kohdistamiseen ja käyttäjien yksityisyydensuoja taataan voimassa olevien Euroopan Unionin tietosuoja-asetusten mukaisesti. Tästä syystä sitä voi käyttää opiskelussa turvallisesti ilman pelkoa, että oppilaasta kerätään tietoja mainoksia tms. varten.

Oppilaat saavat tunnukset omaan Google G Suite- tiliinsä lähiviikkojen aikana